Ines.png

Ines

Ik combineer Reiki,energetisch lichaamswerk met zachte ontspanningsmassage en doe ook coaching, emotionele begeleiding.


Hierbij ga ik steeds intuïtief te werk en voel wat op dat moment nodig is voor de ontvanger.

Energetisch lichaamswerk

Mijn passie is om mensen te helpen weer terug bij zichzelf te komen, terug naar hun hartskern en innerlijke rust te gaan om van hieruit kracht te putten om fris en energiek in ’t dagelijks leven te staan. Om weer balans in lichaam en geest te ervaren en zo een kwalitatief gelukkig en gezond leven te kunnen leven.

Door omstandigheden in het verleden, door ziekte, maakte ik de keuze om naar mijn lichaam te gaan luisteren en anders te leven ….Ik koos om ‘mijn leven in eigen handen te nemen’ en dus aan mezelf te gaan werken, fysiek en emotioneel.

Zo kwam ik in aanraking met Reiki Therapie.

Het werd ook al heel snel duidelijk voor mij dat, naast dat het heling en groei voor mezelf betekende, ik hier ook verder anderen mee wou helpen.Ik ben me dan ook gaan verdiepen, heb verschillende Therapieën en Cursussen gevolgd en begon eerst met het helpen van familie en vrienden…


Het werd steeds meer duidelijk dat ik op deze manier wil werken, dat daar mijn passie en gaven liggen…

Wat is Reiki?

Reiki betekent ‘Universele Levensenergie’

Het is een eenvoudige en zachte heling methode, waarbij via de handen universele levensenergie wordt doorgegeven. De kracht ervan is eenvoud en zachtheid.

De handen worden zacht op je lichaam geplaatst en de levensenergie stroomt moeiteloos naar de plaatsen waar dit nodig is.
Blokkades worden vrijgemaakt en er treedt een diepe ontspanning in. De eigen genezingskracht van je lichaam wordt bevorderd en ook je sluimerende creatieve krachten worden aangesproken. Reiki stimuleert zowel je algemene gezondheid als je evolutie en de verruiming van je bewustzijn.

Deze oude geneeskunst werd rond het jaar 1900 herontdekt door Dr. Mikao Usui. Het wordt ook wel ‘The Usui System Of Natural Healing’ genoemd

Wat is Healing?

Healing betekent helen, heel maken, genezen op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel vlak. Een mens bestaat uit lichaam, geest en ziel en is daardoor een multi-dimensionaal wezen. Ons fysieke lichaam wordt gedragen door een energieveld, dat in zijn verschillende dimensies en energiefrequenties alle informatie over ons lichaam, geest en ziel bevat. Voordat problemen zich lichamelijk of geestelijk manifesteren zijn ze al in het energieveld waar te nemen in de vorm van verstoringen en blokkades. Stel bijvoorbeeld dat iemand een bepaald verlies niet verwerkt krijgt, dan zorgt dit voor blokkades in het emotionele lichaam, die indien ze niet weggenomen worden, zich gaan vastzetten tot in het fysieke lichaam en ziekten kunnen veroorzaken. Je kan je bijv. ook afvragen, waarom iemand steeds hervalt of hoe het komt dat bepaalde ziekten chronisch wordt.

Wanneer alles in je leven chaotisch lijkt te zijn en je wat hulp kan gebruiken om jezelf weer te kunnen centreren, brengt healing je gedachten en emoties weer tot rust, zodat je weer in verbinding komt met je werkelijke kern waardoor je kunt luisteren naar je innerlijke stem die vertelt welke weg te gaan .


Healing helpt bij het loslaten van spanning, zodat je kunt ontspannen met een gevoel van veiligheid.
Het kost vaak moed om dieper bij je innerlijke kern te komen. Het tegenkomen van mogelijke obstakels, zorgt vaak voor onzekerheid.
Ervaar je graag meer innerlike rust en balans.
In alle zachtheid en veiligheid begeleid ik je graag.

Reiki vervangt géén bezoek aan de dokter, er wordt géén diagnose gesteld. Een Reikibehandeling is een alternatieve Healingmethode die een meerwaarde kan zijn en kan helpen bij de behandeling, dit in overleg met de arts.